Рясне-1 планують з’єднати з Левандівкою новою дорогою

16530 2
Для магістральної вулиці знадобиться проклаcти тунель під залізничними шляхами за 3-7 років, а в перспективі – прокласти тролейбусну лінію.
Автор візуалізації: Петро Крупа

Автор візуалізації: Петро Крупа

Про це 13-го червня повідомив архітектор інституту «Містопроект» Петро Крупа під час презентації детального плану громадського центру Рясне-1. Йдеться про ділянку між вулицями Шевченка, Ковалика та залізницею. З західної сторони розташована територія заводу «Електрон». 
 
Дорога проходитиме в 200 метрах від існуючого зараз базару, який в перспективі реорганізують у торговий центр. Магістраль стане складовою нової однорівневої кільцевої дороги. 
 
«Сьогодні розглядається питання будівництва тролейбусної лінії від вулиці Широкої на Левандівці до району Рясне. Тому що Рясне-1 та Рясне-2 найгірше забезпечені транспортним зв’язком з центром Львова і залізничним вокзалом. Це рішення перебуває на етапі розробки техніко-економічного обґрунтування, що передбачає низку досліджень, в тому числі геологічних», – сказав Петро Крупа. Він зазначив, що прокладання тролейбусної лінії не входить у проект детального плану, розрахованого на 3-7 років, а відноситься до довшої перспективи: «Спершу треба збудувати дорогу» (на схемі позначено 1).   
 
 
Мешканці також зауважили, що частина кільцевої дороги у східній стороні проекту (на схемі позначено 2) прокладається через приватні ділянки. Вони запопронували посунути дорогу, аби магістраль не зачепила приватну власність, і місту не довелося викуповувати ці території у власників. 
 
Нагадаємо, проект детального плану передбачає забудову громадського центру Рясне-1: будівництво поліклініки, спорткомплексу, а також житлового кварталу. Громадські слухання тривають до 26 червня. 
 
Зоя Красовська 
проектний план розроблено «Містопроектом»

Читайте також:
1 Вересня, 2018 05:51
василь Якщо Рясне надалі буде так розбудовуватись то влада змушена буде зробити цю дорогу...110
14 Червня, 2017 12:30
Igor То все блеяння на чергове десятиліття. Невже не можна з транспортом вирішити проблему через запуск трамваю зд-коліями?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!