Політична реклама

Риба в раціоні - профілактика серцево-судинних захворювань

1370 0
З’ясувалося, риб‘ячий жир абсолютно даремний в профілактиці серцево-судинних захворювань, а от риба, навпаки, дуже ефективна.

Помітних змін допомагає досягти вживання риби хоча б двічі на місяць, якщо виходить частіше — ще краще, повідомляє ВКурсе, посилаючись на «MyJane.ru».

 Нагадаємо, що раніше Американська Асоціація кардіологів затвердила рекомендації вживати в тижневому раціоні дві порції риби жирних сортів. Серед них — тунець, лосось, оселедець. Рибна дієта є дієвою профілактикою підвищення рівня холестерину крові та розвитку серцевих недуг. На жаль, багато людей віддають перевагу не натуральній рибі, а капсулам з вмістом риб’ячого жиру (жирних кислот Омега-3).

Результати досліджень за участю 20 тисяч людей 60-річного віку показали, що у людей, які вживали рибу частіше одного разу на місяць, показники рівень ліпідів низької щільності мали більш низький рівень (зазначені ліпіди пов‘язані з підвищеним ризиком інфаркту та ішемічної хвороби серця). І, навпаки, ті, хто їв рибу дуже рідко, на 30% більше ризикували отримати серйозну хворобу серця. Що стосується прийому риб’ячого жиру, то медики не виявили, що він якимось чином впливає на рівень ліпідів крові.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!