Ринок на вул. Миколайчука у Львові продовжують демонтовувати. Скільки МАФів залишилось

3321 0
Наразі підприємці самостійно вирішили демонтувати деякі МАФи.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На вул. Миколайчука продовжують демонтовувати ринок з МАФами. Про це повідомив департамент містобудування Львівської міськради. 

Як йдеться у повідомленні, наразі демонтували вже шість МАФів, що добровільно зробили самі ж власники. Проте у межах майбутньої реконструкції вулиці мають демонтувати ще близько 60 павільйонів. 

«Тимчасові споруди опинились фактично на планованій дорозі і частково на проєктованій трамвайній колії. Тож було ухвалено рішення про їхній демонтаж. І підприємці ринку пішли місту назустріч. Попри те, що ринок заберуть, робочі місця буде збережено. Їх перенесуть на іншу локацію. Там вони матимуть сучасніший та охайніший вигляд», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що у великих планах міста – прокласти сюди трамвайну колію від вулиці Замарстинівської до вулиці Мазепи. У бюджеті розвитку на 2023 рік на це передбачили 21 мільйон гривень. На оновленій вулиці має з’явитися відокремлена смуга громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів та електротранспорту. У межах проєкту виділена смуга простягатиметься по всій довжині вулиці – аж до виїзду у напрямку Голосківського цвинтаря, а світлофори регулюватимуть смуги автомобільного транспорту. 

Спільна смуга руху автобусів та трамваїв має дати можливість розглянути максимально широку транспорту мережу, в тому числі – зв’язати вулицю Миколайчука як із радіальними, так і з концентричними напрямками руху по місту. Зупинки та спільна смуга громадського транспорту дає також безперешкодний зв’язок автомобілів швидкої допомоги із лікарнею.

Загальну вартість проєкту попередньо називали 1 млрд гривень. Після продовження колії, як повідомляв раніше міський голова Львова Андрій Садовий, трамвай мають запустити від вулиці Мазепи до Сихова.

Більше про цей проєкт читайте тут.

Володимир Федорович

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!