Садовий прокоментував стан укриттів у Львові

2574 0
Перевірка проводилась після трагедії, яка відбулась напередодні в Києві.
Андрій Садовий/Фото: ЛМР

Андрій Садовий/Фото: ЛМР

Після трагедії у Києві, де під час повітряної тривоги дитина та дві жінки не змогли потрапити в зачинене укриття і загинули, у Львові ініціювали перевірку усіх укриттів. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий у етері національного телемарафону, після перевірки місто отримало 65 звернень від мешканців щодо облаштування укриттів.

Читайте також: У Львові перевірять стан усіх укриттів 

«Ми по Львову маємо 6000 укриттів, вони є в достатньо пристойному стані, але ми повинні розуміти, що більшість знаходиться в житлових будинках, і це ті ж самі підвали. Вчорашня подія – це шок, тому ми дали імпульс і вчора ввечері були відкриті всі укриття і по кожному були окремі зустрічі мешканців, які усвідомлюють і свою участь, бо вони мають розуміти, де вони мають зайти, де вони мають сидіти. За результатами, отримали додатково 65 звернень, де і що треба поправити, але, як правило, всі укриття відкриті, проблем з тим немає», – розповідає Садовий. 

Нагадаємо, що в ніч на 1 червня у Києві біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки російської федерації загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив. 

Зазначимо, мешканці можуть знайти найближче укриття за геолокацією чи назвою вулиці також у Viber та Telegram у міському чатботі City Helper Bot. Щоб перейти до пошуку найближчого до вас укриття, необхідно обрати розділ «Укриття» у головному меню, ввести назву вулиці або надіслати місце вашого розташування. 

Крім того, текстовий варіант, де вказані усі адреси укриттів у Львові, можна знайти за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!