У Львові перевірять стан усіх укриттів

755 0
Сьогодні від 18:00 до 20:00 год усі укриття, які розташовані у житлових та нежитлових приміщеннях, мають бути відкритими.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 1 червня, від 18:00 до 20:00 год у Львові усі укриття, які розташовані у житлових та нежитлових приміщеннях, мають бути відкритими. Причиною є проведення повторних перевірок стану сховищ.

Джерело: пресслужба ЛМР

Якщо у період від 18:00 до 20:00 укриття в окремих будинках будуть зачиненими, у міськраді рекомендують звертатися на Гарячу лінію міста 1380. Такі місця згодом перевірить комісія та повідомить про результати.

«Сьогодні протягом дня райони проводять перевірку укриттів, які є у комунальній власності. Керівники цих закладів мають контролювати стан та доступність, але також перевірити вказівники, які інформують про те як добратись до цього укриття з вулиці, якщо ви не місцевий», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові власні укриття мають 84% шкіл

Йдеться насамперед про перевірку укриттів у районних адміністраціях, закладах охорони здоров'я (поліклініки та лікарні), закладах освіти, закладах культури тощо. Крім того, у Львові планують актуалізувати та зробити помітитними усі інформаційні стенди.

Якщо у вашому будинку немає підвалу чи паркінгу – найближче сховище можна знайти на карті.

Нагадаємо, що в ніч на 1 червня у Києві біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації, за уточненою інформацією, загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!