Садовий відповів на закиди протестувальників

2922 1
Міський голова зустрівся з протестувальниками, які вже тиждень пікетують міську раду.
Фото: Ольга Коваль

Фото: Ольга Коваль

Міський голова Львова Андрій Садовий зібрав брифінг та відповів на закиди протестувальників, які розклали наметове містечко під міською радою та штурмували ратушу.

Читайте також: Що задекларував міський голова Львова Андрій Садовий за 2018 рік

Зокрема, Андрій Садовий підтвердив, що четверо посадовців міської ради отримали службові квартири: директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак та очільник управління охорони здоров’я Володимир Зуб. За його словами, рішення про виділення квартир ухвалювали депутати на сесії у межах відповідної програми. Щодо решти претензій протестувальників він зазначив, що інформація є публічною та порадив записатися на прийом та поспілкуватися з понеділка.

Після цього, Андрій Садовий, директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, заступник з питань розвитку Андрій Москаленко відправились до старого трамвайного депо на вулиці Вітовського, де нині відбувається святкування 125-річчя львівського трамвая. Там до нього доєдналися представники ГО «Рабів до раю не пускають». Спілки учасників АТО, ГО «Розвиток громади», котрі спершу вимагали особисто поспілкуватися із міським головою, а потім вирушили з ним до депо. 

Читайте також: Андрій Садовий: Львів отримає той, хто матиме потенцію керувати

Дорогою протестувальники намагалися ставити провокативгні питання та кілька разів намагалися зупинити його, вигукуючи «Ганьба», «Садового у відставку» тощо. 

Нагадаємо, 29 травня, кілька десятків представників різних громадських організацій, серед яких ГО «Рабів до раю не пускають», ГО «Розвиток громади», ВПВ «Патріот», Нацкорпус Львівщини тощо, почали штурмувати міську раду, зламавши замок ухідних дверей. Із травмами селезінки після сутичок із протестувальниками госпіталізували очільника адміністрації міського голови Львова Євгена Бойка.Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження та вже з’ясувала особи причетних.

Читайте також: Біля міської ради Львова протестують активісти. Чого вимагають

Натомість раніше міський голова сказав, що пов’язує пікети із забороною продавати алкоголь та пиво у кіосках Львова, яка запрацювала з 1 травня, та БПП. На попередньому пленарному засіданні місцеві підприємці вимагали скасувати ухвалу та влаштували акцію протесту під ратушею. Також протестам передували ухвали, які зареєстрували львівські депутати від БПП та «Свободи» про дострокове припинення повноважень міського голови.

Напередодні представники цих же організацій розклали наметове містечко під будівлею ратуші та вимагали відставки міського голови Андрія Садового, а минулого тижня зірвали засідання виконавчого комітету та облили Євгена Бойка і заступника міського голови Геннадія Васьківа фарбою. Окрім цього, ці ж активісти торік увірвались в редакцію ТРК «Люкс» і штурмували редакцію Zaxid.net, де вийшла низка матеріалів про скуповування земель через учасників АТО і про схеми, в яких брали участь члени зазначених організацій.

Ольга Коваль


Читайте також:
31 Травня, 2019 16:26
Тетяна Павлівна я повернулася у ЛЬВІВ, а потрапила в багно...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!