Біля міської ради Львова протестують активісти. Чого вимагають

2956 0
Через один із пікетів скасували пленарне засідання міської ради.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У сесійній залі Львівської міської ради від учорашнього вечора пікетують працівники стоматологічних поліклінік №3 та №5, які вимагають виплати заробітньої платні за понад півтора роки.

«Вони (депутати – ред.) не хочуть спілкуватися з людьми, вони бояться їх. А тут нас забралося всього тринадцятеро, яких вони побоялися, щоб зайти у зал і провести сесію і прикрилися, що вони пішли в храм на похорон воїна АТО», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv заступниця головного лікаря комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Ірина Шишковська.

Через пікет депутати скасували пленарне засідання міської ради, яке мало розпочатись о 10:00, натомість медики й надалі планують залишатися у сесійній залі, але подальших дій не розголошують.

«Наші вимги – це виплата заробітної плати за рік і сім місяців. Ми – комунальний заклад охорони здоров’я, нас ніхто не перетворив у КНП. Ми маємо повне право у КНП не перетворюватися і залишатися закладом охорони здоров’я, котрий має фінансувати управління охорони здоров’я ЛМР, як розпорядник коштів», – додала Ірина Шишковська.

Додамо, що у 2017 році депутати ЛМР підтримали ухвалу про перетворення чотирьох міських стоматологічних поліклінік у некомерційні підприємства. Таким чином у місті мала початися реформа стоматології, мета якої – легалізувати платні послуги та зменшити видатки з бюджету на утримання поліклінік. 1-а комунальна стоматполіклініка одразу погодилась на реорганізацію у некомерційне підприємство. Решта – протестували та судилися з міською радою.

Зокрема, колектив 3-ї стоматполіклініки не впускав новопризначеного керівника Юрія Павліва на робоче місце. У листопаді торік 3-тю стоматологічну поліклініку приєднали до четвертої, перетворивши на комунальне некомерційне підприємство. 

Читайте також: Реформа стоматології у Львові. Навіщо вона та чому лікарі проти

Також під міською радою відбувається пікет ГО «Розвиток громади», які сконструювали дорогу з болота. Таким чином, кажуть протестувальники, «хочуть нагадати проо проблеми у місті, з якими щодня зіштовхуються львів’яни».

Серед вимог мітингувальників узяти на особистий контроль ремонт доріг та створити робочу групу із залученням громадськості, експертів, чиновників, аби скласти графік першочергових ремонтів доріг та вирішити проблеми у містобудуванні. Крім цього, вони на пікет вийшли власники квартир у ЖК «Форест Хілл» На Нивах, який міська рада називає незаконним.

Додамо, що в кінці грудня представники ГО «Розвиток громади», «УСУ АТО» і «Обласна спілка соціального захисту учасників АТО і сімей загиблих» провели акцію протесту в центрі Львова, під час якої запалили димові шашки на площі Ринок. Також вони намагалися виламати двері редакції видання Zaxid.net, оскільки, за словами Сергія Лейченкова, «це єдине видання, яке нас завжди плюндрує, у чомусь абсурдному звинувачує, висмоктує фекові новини з пальця». Ймовірно, йдеться про розслідування, які опублікувало видання про незаконну діляльність громадської організації ГО «Розвиток громади» та Спілки учасників АТО — «Фантастична четвірка»«50 гектарів раю»«Скнилівська комедія».

Згодом до пікетувальників на вулиці вийшли заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та очільник департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!