Садовий закликав львів’ян самостійно прибрати укриття

3824 0
Він закликав мешканців організуватися та навести порядок в укриттях поруч.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав мешканців самостійно перевірити укриття біля своїх помешкань та прибрати їх. Про це він заявив в інтерв’ю ВВС. Україна.

«Є житловий будинок, у ньому є приміщення для укриття – ми звернулися до мешканців: «Організуйтеся, наведіть там порядок, зробіть три комплекти ключів». Немає у Садового дві тисячі людей, щоб всюди поприбирати. Це приватна власність. Кожен мешканець має дбати про свою безпеку», – каже він.

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

Водночас на запитання журналістки про те, скільки об'єктів у Львові можуть слугувати укриттями, а скільки стали перукарнями, ресторанами, він зазначив, що такі випадки є. Однак це, за його словами, не звільняє їх (ресторани, – ред.) від необхідності бути відкритими, прийняти людей, якщо буде надзвичайна ситуація.

Нагадаємо, що напередодні Андрій Садовий також заявив, що Львів готовий прийняти тих, хто шукатиме безпеки та притулку. Зокрема, його сім'я була б готова за потреби прийняти іншу. А детальніше про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії, як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, читайте матеріал за посиланням. Оновлену інтерактивну карту з укриттями у місті дивіться тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!