Київ

Самовільно звів ресторан у заповіднику «Стародавній Київ». Прокуратура оголосила підприємцю про підозру

840 0
На місці земельній ділянці підприємець побудував ресторан української кухні «Старе Запоріжжя».
Вулиця Сагайдачного / фото з відкритих джерел

Вулиця Сагайдачного / фото з відкритих джерел

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину України за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва в межах території Державного історико – архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.
 

«Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи у користування земельної ділянки, а також за відсутності дозвільних документів здійснив самовільне будівництво одноповерхової споруди – закладу громадського харчування на вулиці П. Сагайдачного у Києві», – йдеться у повідомленні.

У повідомленні не вказано назву закладу, але під даний опис підпадає саме ресторан «Старе Запоріжжя». Заклад не працює, контактний телефон ресторану не відповідає.

Читайте також: прокуратура повернула у власність Києва колишню типографію

Зазначається, що вказана земельна ділянка належить до зони охорони III категорії пам’ятки національного значення Андріївської церкви та розташовується у Центральному історичному ареалі міста Києва, в археологічній та архітектурній охоронних зонах, на території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення “Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро”, в межах пам’ятки археології місцевого значення “Культурний шар Подолу IX-ХVІІІ ст.”.

Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. У випадку доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від одного до трьох років.
Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!