Санепідемслужбу як окремий орган відновлювати не планують

1394 0
Замість СЕС нині працює Львівський обласний лабораторний центр.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я не планує відновлювати Державну санітарно-епідеміологічну службу як окремий орган. Про це під час брифінгу 28 травня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: На Львівщині з’явиться головний санітарний лікар

«Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади, таке питання ми наразі не розглядаємо, ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме в складі МОЗ, яка б виконувала дуже чіткий функціонал», – розповів Максим Степанов.

За його словами, служба має виконувати функції «проведення всіх заходів, встановлення, зокрема, інфекційного контролю, реагування на відповідні ситуації силами тих фахівців, які повинні бути в цієї служби».

Як повідомляло раніше Tvoemisto.tv, МОЗ відновить санітарно-епідеміологічну службу, яку раніше ліквідували через корупцію. Крім цього, у МОЗ розробили законопроєкт про коронавірус, що серед іншого має спростити процедуру закупівлі необхідних препаратів для лікування.

Читайте також: Чи можна заразитись туберкульозом у трамваї. Репортаж

Додамо, що нині функції колишньої санепідемстанції на Львівщині виконує Львівський обласний лабораторний центр. Санітарно-епідеміологічну службу уряд ліквідував у 2017 році.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!