Київ

СБУ прийшла з обшуками у Києво-Печерську Лавру

526 0
Спецслужба взялась за організаторів акцій біля Києво-Печерської Лаври
Фото: УП

Фото: УП

Служба безпеки України 9 лютого проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі. Про це повідомляє УП з посиланням на джерела в спецслужбі.

За словами джерела, СБУ прийшла до церковника, який, за їхніми даними, координував постановочні акції протесту під час повернення майна Лаври державі.

Нагадаємо, так звані «ченці» УПЦ московського патріархату досі не залишили усі об’єкти Києво-Печерської лаври.Досі три об'єкти Києво-Печерської лаври залишаються забарикадованими невідомими особами. 

Після завершення роботи комісії МКІП із перевірки приміщень святині, їх зобов’язали зробити це протягом трьох днів, термін сплив 9 червня 2023 року. На основі звіту комісії заповідник вимагає від ченців звільнити та повернути державі всі 79 культових будівель та обʼєктів.

УПЦ МП мала піти з Києво-Печерської лаври ще до 29 березня, але відмовилась це робити і перешкоджала роботі комісії МКІП з приймання-передачі майна Лаври у користування Заповідника.

Додамо також, що архімандрит Авраамій (Лотиш) перейшов з УПЦ МП до Православної церкви України, став виконувачем обов’язків намісника лаври та закликав братію перейти до ПЦУ та залишатися у Києво-Печерській лаврі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!