СБУ затримала ексголову Львівської облради під час отримання хабара

4847 0
В якості винагороди за протиправні дії він прийняв дорогий автомобіль.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила президента Національної академії аграрних наук України на отриманні хабара в особливо великих розмірах, повідомляють у СБУ.

Читайфте також: На Львівщині на систематичному вимаганні хабарів викрили інспектора Галицької митниці

За версією досудового слідства, посадовець отримав елітний автомобіль за включення претендента до списку на заміщення вакансії академіка.

За «подарунок» він також гарантував подальшу передачу необхідних матеріалів на розгляд Президії НААН України. Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Затримали ексначальника підрозділу МВС на Львівщині, який 7 років був у розшуку

Як йдеться у повідомленні, зараз вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Як відомо, президентом Національної академії аграрних наук України є Ярослав Гадзало, родом з Львівщини.

Довідково

Ярослав Гадзало народився 3 серпня 1958 р. в селі Артищів, Городоцького району, що на Львівщині. Він президент Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук, академік НААН (відділення землеробства і рослинництва, захист рослин, захист ягідних культур), лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

У 2001-2002 рр. був головою Львівської облради, з 2002 до 2006 рр. – першим заступником Голови Державного комітету України з водного господарства, з 2007 до 2010 – заступником Міністра аграрної політики України. Із 2013 р. обіймає посаду президента НААН.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!