Як у новобудовах Львова змінилася вартість найдешевших квартир. Дослідження

7089 0
У Львові вона становить 2,07 млн, а це +57%.
Фото: Unsplash.com

Фото: Unsplash.com

При інвестиції у будівництво середня вартість найдешевших однокімнатних квартир у новобудовах від забудовника зросла у гривні в усіх регіонах країни. Зокрема, у Львові вона становить 2,07 млн, а це +57%, у Києві – 2,33 млн (+66%), в Одесі – 1,54 млн (+70%). Про це йдеться у дослідженні ЛУН.

Підняття цін забудовники аргументують подорожчанням собівартості будівництва, дефіцитом будівельних матеріалів та робочої сили.

Читайте також: Ціни зросли у кілька разів. Яка ситуація з нерухомістю у Львові

Попри зниження попиту, найдорожчим житлом від забудовників традиційно залишається столиця, де в преміум класі забудовники просять вже 132 800 грн за квадратний метр нового житла, що на 69% більше за лютневі ціни. Комфорт клас – незмінно фаворит по інтересу для інвестицій майже в усіх областях України. Так, в Києві квадратний метр від забудовників у цьому класі буде коштувати в середньому 37 тисяч грн (+37% за рік), у Львові дорожче – 38 300 (+60%), в Ужгороді – 34 200 (+57%), в Івано-Франківську – 22 200 (+63%), в Одесі – 35 900 (+56%).

Згідно зі статистикою ЛУН, у Львові 1-кімнатні орендовані квартири в листопаді в середньому коштували 16 200 грн/місяць – це серед тих, що були реалізовані, хоча у січні орендували за 7000 грн. Середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в Києві зросла з лютого на 1000 грн і становить 11 000 грн/місяць. Інтерес до оренди в столиці повністю відновився ще у липні.

Нагадаємо, що детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!