Ще одна громада на Львівщині вийшла з УПЦ Московського патріархату

9742 0
Настоятель громади МП відмовився підтримати їх, однак храм відкрили без нього.
Фото: Twitter Максима Козицького

Фото: Twitter Максима Козицького

На Львівщині громада села Баня Лисовицька, що у Стрийському районі області, вийшла з УПЦ Московського патріархату. Парафія перейшла у склад Православної церкви України. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Як повідомив Козицький, настоятель громади МП о. В. Путятицький відмовився підтримати релігійну громаду. Тому храм відкрили без нього. Священнослужителі ПЦУ уже провели там перше Богослужіння.

Читайте також: У Львові громада УПЦ Московського патріархату перейшла до ПЦУ

«Оскільки храм був опечатаний, люди запросили трьох отців і організували неподалік нього молебень за Мир в Україні. Після цього провели загальні збори, на яких і ухвалили рішення приєднатися до Православної церкви України», – написав він. 

Нагадаємо, що також парафіяни Свято-Успенської громади села Речичани, що в Городоцькому районі на Львівщині, залишили Московський патріархат та перейшли в Православну церкву України. 

Раніше настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові о.Іов (Ольшанський) разом з громадою перейшли з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!