Ще одне місто Львівщини отримає історико-архітектурний опорний план

4492 0
Це документ, що містить інформацію про об’єкти культурної спадщини; території пам’яток, заповідників.

Сокаль отримає історико-архітектурний опорний план. У четвер, 28 березня, його повторно розглянула консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА. Про це повідомили у пресслужбі департаменту.

Вперше науково-проєктну документацію історико-архітектурного опорного плану м. Сокаль представили на розгляд консультативної ради у 2021 році. Тоді його повернули на доопрацювання: основні зауваження стосувалися питань археології, датування об’єктів культурної спадщини та історичних етапів формування міста.

«Цього разу під час обговорення розробнику теж були надані певні рекомендації, після чого члени консультативної ради одноголосно проголосували за те, щоб орган місцевого самоврядування направив цю документацію на погодження Міністерству культури та інформаційної політики України», – зазначила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Читайте також: Які об'єкти на Львівщині пошкодили ракети

Нагадаємо, що для Львова затвердили історико-архітектурний опорний план міста. Відповідний наказ Міністерство культури та інформаційної політики України підписало 22 січня 2024 року.

Для довідки

Історико-архітектурний опорний план – це документ, що містить інформацію про об’єкти культурної спадщини; території пам’яток, заповідників; межі історичних ареалів та зон охорони пам’яток культурної спадщини. Головне його завдання забезпечити збереження архітектурних, культурних, історичних об’єктів спадщини.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!