Ще одне місто області погодилося приймати львівське сміття

3591 0
Миколаївська міська рада дозволила приймати щоденно 40 тонн сміття зі Львова.
фото: explorer.lviv.ua

фото: explorer.lviv.ua

Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговій сесії міськради, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Миколаївської міськради Михайло Галущак.

Відповідно до першого проекту меморандуму Миколаєву пропонували приймати 60 тонн щодня. У проекті рішення міськради, опублікованому на сайті, йшлося про 50 тонн, а в остаточному рішенні  про 40 тонн. 

Читайте також: У яких містах опиниться львівське сміття, і що їм обіцяють натомість

Згідно з рішенням, Миколаїв має отримати кошти із бюджету Львівської міськради на прийняття та захоронення відходів. 10 травня виконком ЛМР ухвалив рішення про виділеня додаткових коштів за меморандумом для Миколаєва. Так цьому місту виділяють загалом 2 млн грн. Загалом на виконання Меморандуму із бюджету Львова виділяють 16 млн грн. 

За словами депутата ЛМР Романа Іванціва, на потреби Миколаївського полігону орієнтовно 30 млн грн мав вкласти львівський перевізник сміття компанія "Грінера". Директор підприємства Олексій Карнаушенко поки що відмовився коментувати цю інформацію. 

Миколаїв офіційно став п'ятим містом області, що приймає львівське сміття відповідно до меморандуму про співпрацю. Документ був підписаний 21 квітня. Його запропонували підписати 16 містам, але підписали 13, повідомляв заступник міського голови Львова Сергій Бабак. 

Зоя Красовська

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!