Ще одну льодову арену у Львові планують збудувати на Пулюя

3968 0
Мала льодова арена вміщуватиме більше ніж 400 місць.

У Львові на вул. Пулюя планують збудувати малу льодову арену, яка вміщуватиме більше ніж 400 глядацьких місць. Ще одна з’явиться також у Стрию на Львівщині. Проєкт реалізують у межах програми «Велике будівництво» та у співпраці з Федерацією хокею України.

Читайте також: У Львові планують збудувати «Льодову Арену». Що відомо про новий комплекс

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, це буде тільки льодова арена, на відміну від комплексу, який планують збудувати на вул. Стрийській. Власне, там облаштують масштабний зал-трансформер на 10 тисяч глядацьких місць.

«Наразі готуємо пропозиції щодо вибору земельних ділянок, після чого плануємо передбачити кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Тоді стане зрозумілою вартість реалізації самого проєкту, яка залежатиме від технічних можливостей обраного місця розташування», – прокоментував він.

З його слів, мала льодова арена розрахована на 400 і більше глядацьких місць, однак у містах-мільйонниках – від 3 до 10 тисяч. На будівництво малих арен у Львові та Стрию планують витрати 90% з державного бюджету та 10% – співфінансування з обласного.

Читайте також: Масштабний урбан-парк та оновлений Центр творчості. Як зміниться простір на Погулянці

Загалом в Україні мають спорудити 21 малу льодову арену у 19 областях. Львівська та Запорізька області матимуть по два об’єкти.

Нагадаємо, у Львові на вул. Стрийській, 199 планують збудувати спортивно-розважальний комплекс «Льодова Арена», який буде облаштований як зал-трансформер для занять різними видами спорту. 7 грудня Львівська обласна рада виділила кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!