Ще три країни відновлюють роботу посольств у Києві

1215 0
Йдеться про Австрію, США та Канаду.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Австрія повернула своє посольство до Києва після того, як евакуювала його у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну. Про це повідомило Федеральне міністерство Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії.

«Ми єдині з народом України, який став жертвою безпрецедентної військової агресії з боку росії. Як важливий знак нашої непохитної солідарності з Україною, члени посольства повернулися до Києва минулого тижня», – говорять у відомстві. 

Читайте також: 22% українців планують повертатися додому найближчим часом. Більше тих, хто хоче це зробити пізніше 

Водночас до відновлення роботи в Києві готується посольство США в Україні.  

«Представники посольства вирушили до Львова, щоб зустрітися з ключовими партнерами, зокрема, МЗС України. Візит став першим кроком до більш регулярних поїздок у найближчому майбутньому. Триває підготовка до якнайшвидшого відновлення роботи в Києві», – зазначають у дипвідомстві. 

Читайте також: Військові ліквідували російського розвідника з позивним «путін» 

Крім того, посольство Канади в Україні може відновити роботу протягом кількох днів або тижнів після його закриття у зв’язку з війною. Про це повідомляє міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі. 

Вона додала, що поки незрозуміло, працюватимуть співробітники посольства в Києві чи Львові. Ключова мета – відкриття у найближчі терміни. «Ми розглядаємо кілька сценаріїв», – пояснила Джолі.

Нагадаємо, що Палата громад Канади одноголосно ухвалила постанову про офіційне визнання дій росії на території України геноцидом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!