Що дозволив набудувати у Львові «старий» виконком міськради. Візуалізації

6619 0
Фото: «Сайпрус Девелопмент»

Фото: «Сайпрус Девелопмент»

Після обрання головою Львівської ОТГ Андрія Садового «старий» виконком міськради продовжував працювати і погодив на останніх засіданнях чимало містобудівних умов та обмежень на будівництво чи реконструкцію у Львові. Щоправда, на останньому засіданні, 18 грудня, із порядку денного таки вилучили «містобудівні» питання, щоб не загострювати ситуацію. Але до цього виконком устиг роздати дозволи кільком фірмам.

Погодили перебудувати відому пам'ятку на Шевській

Пам’ятку архітектури місцевого значення на вулиці Шевській,1, де із 2014 року працює театр пива «Правда», перебудують і облаштують на даху терасу. Містобудівні умови та обмеження отримало ПП «Сайпрус Девелопмент». Тут мають зберегти граничну висоту, але простір трансформується. Це рішення пройшло історико-консультативну раду і отримало погодження управління охорони історичного середовища.

Підприємству дозволили облаштувати у колишньому торговому домі Ціпперів нежитлові приміщення, квартиру № 3 і горища на вул. Шевській, 1 під адміністративну функцію. Висотність будівлі після реконструкції не має перевищувати 29,76 м.

За даними платформи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником ПП «Сайпрус Девелопмент» є КАМПЕРНО СЕРВІСЕЗ ЛІМІТИД, Гевара Саласар Крістіно із Панами, а уповноваженою особою є Зоряна Олійник. Розмір статутного капіталу підприємства станвоить 20 тисяч гривень.

На Шота Руставелі буде готель

Виконком дозволив Центру енергетичних інновацій облаштувати на вул. Шота Руставелі,7 готель із надбудовою. Раніше у п'ятиповерховій офісній будівлі планувався центр комерційно-ділової діяльності. 

Зазначимо, що у квітні 2019 року виконавчий комітет Львова погодив за цією адресою реконструкцію території та будівель колишнього проєктного інституту «Львівтеплоелектропроект».

Згідно з даними системи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Центр енергетичних інновацій» є Любов Грицишин, яка мешкає у Брюховичах.

Дозволили перебудувати колишній завод «Мікроприлад»

Виконком Львова дозволив «Будівельній компанії «Нове місто» перебудувати будівлю колишнього заводу «Мікроприлад» на вул. Ніщинського, 35 і облаштувати там офісні, торгівельні приміщення та заклади харчування.

Компанії затвердили містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на реконструкцію корпусу № 5 з розширенням за рахунок надбудови 9-го поверху та пристосуванням адміністративних приміщень під офісні, торгівельні приміщення та заклади харчування у технопарку «Личаків». Висота будівлі не має перевищувати 40 метрів.

За даними платформи Youcontrol, «Будівельна компанія «Нове місто» зареєстрована на вулиці Валовій, 29. Директором та співвласником фірми є Павло Власюк. Частка також належить закритому інвестиційному фонду «Скриня» ТзОВ «Компанія управління активами «Приват капітал» та Ірині Добощак.
 

Зведуть будинок-близнюк, на 20 метрів вищий за норми

Виконавчий комітет дозволив «Стрім-Львів» збудувати багатоповерхівку на вулиці Очеретяній вищою на 20 метрів за встановлені в зонінгу норми. Це друга багатоповерхівка ЖК «Strim Towers». Першу дозволили збудувати у 2017-му.

Місяць тому ТОВ «Стрім-Львів» дозволили звести багатоквартирний житловий будинок на вул. Очеретяній на чотирьох ділянках площею майже 0,4 га. Максимальна висота будинку мала б становити 49,5 м, пізніше підкорегувати висоту до 57-ми. 

Однак, як писали «Наші гроші. Львів», у містобудівних умовах, це зона Ж-5 – змішана малоповерхова та багатоповерхова житлова забудова. Переважними видами забудови тут мають бути будівлі не вищі 18 метрів, і лише в окремих випадках допускається максимум 37 метрів. 

Власниками ТОВ «Стрім-Львів» є Володимир Федина (19%) і Юрій Савицький (81%). Дві ділянки під будівництвом належать Іванні Жарській та Володимиру Федині. Ще дві ділянки перебувають у комунальній власності. Вони були передані в оренду Зеновію Семеряку і Олегу Католі, а в подальшому в суборенду – «Стрім-Львів».

На Залізничній збудують масштабний комплекс з 5 будинків

У Львові на вул. Залізничній, 7 збудують житловий комплекс із торговим центром і дитсадком. Житловий комплекс будуватиме приватне підприємство «Житлобудінвест».

Відповідно до погоджених на виконкомі містобудівних умов та обмежень, на вул. Залізничній, 7 збудують п'ять будинків – одну 12-поверхівку, дві 8-поверхівки та дві одно- та двоповерхові будівлі комерційного призначення з вбудованими дитсадком та підземним паркінгом. Загалом висота забудови не має перевищувати 42 м.

Приватне підприємство «Житлобудінвест» зареєстроване у Перемишлянському районі, його власницею і керівницею є львів'янка Наталія Білоган. Раніше підприємством керував Ростислав Мельник, який очолює будівельну компанію Ріел.

На Стрийській біля парку «Боднарівка» зведуть 16-поверхівку

У Львові, на вулиці Стрийській, 144 збудують 16-поверхівку. Дозвіл отримало ТзОВ «Львів будінвест». На першому поверсі 16-поверхівки будуть офісні приміщення, вище – житло, також заплановано збудувати підземну автостоянку. Аби розпочати будівництво на вулиці Стрийській, 144, мерія дозволила знести триповерхову будівлю.

Будівництво вестимуть неподалік із парком «Боднарівка».

ТзОВ «Львів будінвест» зареєстроване у Львові. Серед власників і засновників Андрій Лісоцький та Володимир Подібка.

Христина Гоголь, Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!