Україна

Що придбав фонд «Повернись живим» для ГУР в межах секретного проєкту торік

769 0
Проєкт «Black Box» завдав ворогові збитків на понад 900 мільйонів доларів.
розпаковка «Вlack Box». скриншот з відео фонду

розпаковка «Вlack Box». скриншот з відео фонду

Фонд «Повернись живим» у рамках ініціативи «Вlack Box» торік придбав для Головного управління розвідки Міністерства оборони України безпілотники українського виробництва «Бобер». Про це повідомили у фонді «Повернись живим».

«Даний баражуючий боєприпас здатний знищувати важливі військові цілі противника на оперативно-тактичній та стратегічній глибині на відстані до 800 кілометрів. Завдяки цьому та іншим засобам з Black Box ми зменшували та зменшуємо наступальний потенціал противника», — розповів про БПЛА «Бобер» співробітник одного зі спецпідрозділів ГУР на позивний «Колібрі».

Читайте також: Новий етап війни, Або що відбувається на фронті

За перші 8 місяців 2023 року «Black Box» завдав ворогові збитків на понад 900 мільйонів доларів, за даними Головного управління розвідки. «Бобер» успішно виконував задачі у Криму, на тимчасово окупованих територіях України і на військових об’єктах на ворожій території. Наприклад, поцілив у важливе підприємство ворожого військово-промислового комплексу — завод із виробництва електроніки для ракет типу  Х-31, Х-35 та Х-59, які запускають із літаків тактичної авіації. Також влучив у сховище, де росіяни зберігали ракетні частини до балістичних ракетних комплексів «Іскандер».

Нагадаємо, збір на проєкт «Вlack Box» оголосили 15 листопада 2022-го. Не розкриваючи жодних подробиць, на нього вдалося зібрати 230 мільйонів гривень. Усю необхідну для бійців ГУР суму на «монобанку» українці зібрали трохи більше ніж за добу.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!