Що робити з температурою, коли немає ліків. Поради МОЗ

6064 0
Розтирання оцтом, спиртом і будь-якими іншими речовинами є небезпечним.

В умовах війни доступ до медичної допомоги може бути обмеженим, як через руйнування відповідної інфраструктури, так і через ускладнений доступ до ліків, тож,у Міністерстві охорони здоров’я зібрали поради, що робити якщо у вас піднялась температура, а під рукою немає жарознижувального і можливості його купити.

Перш за все, у МОЗ радять викликати швидку, якщо ви відчуваєте сильний біль, слабкість та розумієте, що можете втратити свідомість. 

Коли збивати температуру?

Дітям необхідно збивати температуру, якщо вона сягає позначки 38°С (якщо немає інших рекомендацій лікарів), дорослим – якщо позначка термометра перевищує 38,5°С. 

Як збивати температуру без медикаментів?

По-перше, треба зменшити кількість одягу. Закутатись, щоб пропотіти, наголошують у МОЗ, є міфом. Навпаки потрібно зняти теплий одяг, скинути ковдру. Це допоможе вийти з тіла зайвому теплу. Однак спершу важливо перевірити теплоту ніг та рук і за потреби їх зігріти. 

По-друге, потрібні належні умови в кімнаті. Має бути прохолодне, вологе повітря. За потреби провітрюйте кімнату. 

По-третє, необхідно пити багато води. 

Наступна порада – обтирання та компреси. Розтирання оцтом, спиртом і будь-якими іншими речовинами є небезпечним. Для обтирання радять використовувати воду кімнатної температури. 

По-п’яте, прийміть душ кімнатної температури.

Інфографіка: МОЗ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!