Що у Львові роблять з ялинками після переробки

638 0
На міській станції компостування новорічні ялинки переробляють на органічну підживку.
ФОТО: PROMUSOR.COM

ФОТО: PROMUSOR.COM

У Львові на міську станцію компостування перевізники та мешканці заносять свої ялинки на переробку. Спочатку їх зважують, а далі подрібнюють й перетворюють на підживку для садівництва чи городництва. На переробку надійшло вже 5 тонн ялинок, серед яких і новорічна ялинка міста. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Цю органічну підживку ми використовуємо при висадках зелених насаджень у місті, у наших парках та збагачуємо ґрунт на клумбах. Зокрема, цієї осені ми удобрили клумбу на площі Ринок. Оскільки щокілька років ґрунт усе-таки виснажується, тож підживлення значно покращує його стан і створює добрі умови для розвитку рослин», - зазначено в повідомленні.

Читайте також: Як переробляють дерева, які постраждали від буревію у Львові. Відео

Органічну підживку змішують у співвідношенні 1 до 4, тобто одна частинка цієї підживки і 4 звичайного ґрунту. Таким чином утворюється суміш, яку можна використовувати для висадки дерев, кущів, квітів тощо.

Так само щепу з ялинок можна використовувати для утеплення саджанців дерев та лунок на зиму. 

Мешканців Львова запрошують залишати свої новорічні ялинки на переробку в спеціальних пунктах, що розташовані на таких вулицях міста:


  • вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА);

  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);

  • вул. Хоткевича - вхід в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці;

  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика);

  • вул. Грабовського , 2 (біля контейнерного майданчика);

  • вул. Шафарика, 16.

Також хвойні дерева можна залишити власноруч на станціях компостування на вулиці Пластова, 13, в ЛКП «Зелений Львів», за адресою вул. Замарстинівська, 167а, або ж на ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківська, 18. Привозити ялинки можна в робочі дні - з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 12 січня, головну ялинку Львова розібрали та утилізували.

Дар’я Гречанюк

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!