Куди вивозять львівське сміття та які компанії за це відповідають

1926 0
Регулюванням та роботою зі сміттям займається департамент житлово-комунального господарства Львівської міськради.
Фото: Екологічна інспекція

Фото: Екологічна інспекція

У Львові триває рекультивація Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного заводу. Міське сміття продовжують вивозити на різні полігони. Транспортування здійснюють окремі компанії, а контроль за цим процесом веде департамент житлово-комунального господарства Львівської міськради. Про це повідомив Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Читайте також: Як виглядатиме Грибовицьке сміттєзвалище після рекультивації

Члени виконавчого комітету ЛМР вирішують питання компенсацій для оплати послуг полігонів.

У відповідь на запит Tvoemisto.tv у Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради повідомили, що договори щодо послуг зі збирання, зберігання і перевезення побутових відходів на території Львівської міської територіальної громади уклали з такими компаніями:

  • ЛКП «ТФ «Львівспецкомтранс»;

  • ТОВ «Грінера Україна»;

  • ТОВ «Спецавтотранс-Львів»;

  • ТОВ «Санком-Львів»;

  • ТОВ «Ековей Вейст Менеджмент».

У департаменні не назвали конкретних полігонів, куди вивозять сміття. Проте зазначили, що уклали меморандуми про свіпрацю з Бориславською, Буською та Стрийською міськими радами. 

Зазначимо, що Державна екологічна інспекція неодноразово виявляла у Львові та околицях стихійні сміттєзвалища. 

«Місто реагує на стихійні сміттєзвалища, на місце виїжджає районна адміністрація та намагається розібратися в кожному випадку», – пояснив Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, що на вул. Пластовій, 13, біля очисних споруд «Львівводоканалу», будують сміттєпереробний завод, де зможе працювати понад сотня людей. Він має бути поділений на дві частини, де відбуватиметься механічна і біологічна обробки. Його планують завершити до кінця 2024 року. Потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. На полігоні уже запрацювала сучасна біогазова електростанція.

Також додамо, що нещодавно на сесії Львівської міськради ухвалили рішенням, за яким у банку візьмуть запозичення для завершення проєкту сміттєпереробного заводу, розмір якого становить 842 млн грн. Детальніше про це – за посиланням

Детальніше про те, яким буде сміттєпереробний завод у Львові, з'ясувало Tvoemisto.tv в інтерв'ю з колишнім керівником ЛКП «Зелене місто» Тарасом Калужним.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!