Що отримає Львівщина від першої платної дороги

17149 3
Вартість проїзду за кілометр становитиме приблизно 20-70 євроцентів.

Плату за проїзд першою концесійною дорогою Львів – Краковець, частиною якої має стати північний обхід Львова, буде отримувати інвестор, який вкладе кошти в її будівництво. Львівщина отримуватиме прибуток від об’єктів інфраструктури, які будуватимуть уздовж дороги. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Читайте також: Які дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2019 році

«Не можна сказати, що якщо плата за дорогу поступає в бюджет, то це єдиний дохід із цієї дороги. Насправді будь-яке покращення інфраструктури збільшує надходження до бюджету. Уздовж дороги будуватимуть заправки та заклади харчування, які створять робочі місця та даватимуть податки у обласний бюджет. Крім цього, на цій території будуть земельні ділянки, які стануть привабливими для виробничих потужностей», – розповів очільник області.

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

Він зазначив, що наразі дороги, які ведуть до кордону з Польщею, Угорщиною та Словаччиною – перевантажені, внаслідок чого – швидше руйнуються та вимагають частішого ремонту.

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Додамо, що будувати платні дороги в Україні, за умови альтернативного безкоштовного шляху. Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував оголошення тендеру на будівництво концесійної дороги Львів – Краковець до кінця року. Вартість проїзду становитими 20-70 євроцентів за кілометр. 

Нещодавно у своєму інтерв’ю каналу «Прямий» міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що тендер на будівництво платної дороги Львів – Краковець планують оголосити до кінця року, а приблизна вартість проїзду становитиме 20-70 євроцентів. Але ці кошти до обласного бюджету не надходитимуть.

Перші 25 років дорога перебуватиме у власності інвестора, який її збудує, після чого вона перейде у власність держави.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
19 Вересня, 2018 16:42
Ігор Хворі люди.
18 Вересня, 2018 23:28
Олег що робиться в цій країні, цирк, я вшоці, кароч я зйобую в Чехію
18 Вересня, 2018 21:38
Мойша 100 км ~ 1500 грн ??? Ви серйозно?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!