Що змінилось та як правильно вживати антибіотики. У Львові вийде медична програма

830 0
У новій медичній програмі «Твоє місто» зʼясувало, чи стали українці менше вживати антибіотиків, на які групи поділяють антибіотики, чи справді краще допомагають дорожчі антибіотики.
Умовне фото

Умовне фото

Із 1 серпня 2022 в Україні запровадили електронні рецепти на купівлю антибіотиків. До цього без призначення лікарів антибіотики купували понад 50% населення. За даними медиків, з-під контролю ситуація вийшла у час коронавірусу, коли була епідемія, не всі зверталися до лікарів, але таким чином лікувалися.    

У новій медичній програмі «Твоє місто» зʼясувало, чи стали українці менше вживати антибіотиків, на які групи поділяють антибіотики, чи справді краще допомагають дорожчі антибіотики, що таке антибіотикорезистентність. Участь у програмі взяли двоє пацієнтів з різним досвідом: один з них лікувався за призначенням лікаря, інший – сам призначав собі антибіотики. 

Медики програми «Консиліум», зокрема сімейна лікарка Христина Хрипяк та завідувач хірургічного відділення лікарні св. Луки Мар’ян Кузьмяк розповіли, у яких випадках призначають антибіотики, чому необхідне скерування лікаря та за якої умови антибіотик дієвий при вірусному захворюванні. Експертка з  безпеки та ефективності ліків, представниця  компанії «Артеріум» Римма Батталова назвала групи антибіотиків та закликала не приймати їх «як профілактичний засіб».

Програму можна буде подивитися на сторінках >;Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube о 20:45. Партнер цього випуску  «Артеріум» – один з найпотужніших фармацевтичних компаній в Україні, яка забезпечує пацієнтам доступ до більш ніж 180 лікарських засобів для лікування проблем серцево-судинної, нервової системи та інфекційних захворювань.

Нагадаємо, що першою темою «Консиліуму» було жіноче здоров’я.  

Довідка

Tvoemisto.tv запустило медичну програму «Консиліум», де ми обговорюємо найактуальніші питання, пов’язані з медициною, спростовуємо найпоширеніші міфи, задля ще більшої обізнаності серед пацієнтів. Основний меседж нашого проєкту – щоб бути сильними треба бути здоровими. І це неабияк перегукується з нашими реаліями. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!