Що зміниться для львів'ян із 1 серпня. Головні новації

2067 0
У серпні почнуть діяти нові правила в'їзду іноземців до України, підходитиме до завершення Вступна кампанія 2021, а також відбудеться низка інших важливих подій.
фото: www.vygrai.com.ua

фото: www.vygrai.com.ua

Вступна кампанія 2021

Вступники, які отримали рекомендації до зарахування, мають виконати вимоги на місця державного або регіонального замовлення, тобто подати оригінали документів до 18.00 2 серпня. Статус заяв абітурієнтів, які виконають вимоги до зарахування, зміниться на статус «До наказу (бюджет)».

Саме до цього часу необхідно або привезти документи, або ж надіслати поштою (з обов’язковим описом вкладень) чи електронною поштою з накладанням на сканкопії ЕЦП вступника. У такому разі надання оригіналів необхідних документів (якщо відправка е-поштою) та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) відбувається впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання;

Зарахування на бюджет відбуватиметься 9 серпня, а переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.

В’їзд до України

Уряд змінює правила в’їзду до України для того, аби протидіяти розповсюдженню нового штаму коронавірусу «Дельта». Зокрема, для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на Covid-19 та один з документів: негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19 або негативний результат експрес-тесту на антиген (не більше, як за 72 години до перетину кордону), або ж документ, що підтверджує повний курс вакцинації.

Анонсовані нові обмеження для в'їзду в Україну набудуть чинності 5 серпня. Відповідно до постанови, повернуться ПЛР-тести для невакцинованих українців та іноземців, які в'їжджатимуть в Україну, а також обов’язкова самоізоляція осіб, котрі прибуватимуть з Індії та РФ.

Електронні паспорти в «Дії»

Електронні паспорти громадян України в «Дії» прирівнюють до їхніх фізичних аналогів. Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський. Зокрема, він закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів. Закон набуває чинності 23 серпня 2021 року.

Це дасть змогу використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів.

Додаткові вихідні

У серпні на українців очікує низка свят — державних, міжнародних і православних. Зокрема, останній місяць літа подарує 21 робочий день і 10 вихідних.

24 серпня відзначаємо День незалежності України, який цього року випадає на вівторок. Понеділок, 23 серпня, буде також вихідним днем, але відпрацьовувати його укранці будуть у суботу, 28 серпня. Так, буде чотири вихідних поспіль: 21, 22, 23 і 24 серпня.

Тариф на електроенергію: чи будуть зміни

Президент Володимир Зеленський назвав фейковою інформацію про зростання з 1 серпня ціни на електроенергію для населення. Він сказав, що це питання винесуть на засідання РНБО, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня «сюрпризів» для суспільства не буде. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!