Що від сьогодні зміниться для львів'ян

6473 0
Tvoemisto.tv пояснило, які зміни у липні чекають на українців.

Зростання тарифу на воду

З 1 липня піднімуть тарифи на воду для 34 компаній, зокрема для Дрогобичводоканалу, водоканалів багатьох обласних центрів і великих міст. Цьогоріч їх підвищуватимуть двічі: 1 липня та 1 вересня. Середньозважене зростання тарифів на холодну воду та водовідведення становить 32%.

Липневі свята і вихідні

У липні львівʼяни матимуть 10 офіційних вихідних традиційно у суботу та неділю: 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 липня.  Додаткових вихідних через державні свята, які припадають на липень, через воєнний стан у країні не буде. Зокрема, 28 липня українці відзначатимуть державне свято – День української державності.

Закінчення карантину через Covid-19

З 1 липня в Україні завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації через пандемію Covid-19. За словами гендиректора ВООЗ, комітет організації з надзвичайних ситуацій рекомендував йому оголосити про припинення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я і він прийняв цю пропозицію ще в травні. 

Подорожчання пального

В Україні планують повернення податків на пальне до довоєнного рівня – ПДВ зросте з 7 до 20%. Ціни з 1 липня зростуть по-різному: бензин – на 11,2 грн/л (з 47,17 до 58,35 грн/л); дизпальне – на 7,7 грн/л (з 47,43 до 55,10 грн/л); LPG – на 2,6 грн/л (21,77 до 24,40 грн/л).

Безкоштовна мамографія

У Львові в липні можна буде зробити мамографію безкоштовно. Зокрема, у цю суботу, 1 липня. Попередньо треба записатись за телефоном. Про інші дати та місця проведення обстеження читайте тут

Збір батарейок, термометрів та ламп

У Львові з 1 по 31 липня можна здати відпрацьовані люмінесцентні лампи, термометри і батарейки в мобільні пункти збору. Графік стоянки екобуса дивіться тут

Юлія Кметик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!