Що зміниться для львів'ян з 1 листопада

4335 0
Tvoemisto.tv зібрало для вас добірку основних змін, які починають діяти з 1 листопада.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Школярі у Львові навчатимуться дистанційно

Львівські школярі із понеділка, 1 листопада, переходять на дистанційну форму навчання. Це стосується і початкової школи, і старших класів. Очно працюватимуть тільки садочки.

Додамо, що в львівських школах відсоток вакцинованих вчителів становить 90,1%, у садочках – 81,6% , а у тих, хто працює у позашкіллі – 90,8%. Чотири школи мають стовідсоткову вакцинацію, проте й вони переходять на дистанційне навчання. Натомість наприкінці вересня садочкам та початковим школам обіцяли, що дозволять працювати за будь-якого рівня епіднебезпеки, оскільки ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем. Відповідні зміни прийняті в постанову Уряду №1236.

Нові дорожні знаки

Із 1 листопада на українських дорогах з’являться нові дорожні знаки. Зокрема, запровадять нові дорожні знаки «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».

В Укравтодорі зазначили, що також додали новий розділ де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Читайте також: Проблеми паркування, або як у ЛЬвові пропонують боротися з самозахопленням паркомісць

Відбудуться зміни й зі знаками для велоінфраструктури, адже ДСТУ доповнили новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів. Крім цього, змінили знаки індивідуального проєктування. 

Для проїзду відкриють нову ділянку на вул. Степана Бандери

З понеділка, 1 листопада, для проїзду відкриють перехрестя вул. Степана Бандери – вул. Антоновича. Буде відкритий проїзд вул. Русових і вул. Митрополита Андрея. Цими ділянками зможе курсувати транспорт, зокрема і громадський, окрім трамваїв.

Відновлює рух по вул. Антоновича громадський транспорт

Через відкриття ділянки для проїзду вулицею Антоновича відновлять курсування автобусів міських маршрутів №38 та №33 у напрямку до центру. У зворотному напрямку автобуси вказаних марршрутів курсуватимуть відповідно до тимчасових схем руху на час проведення ремонту на вул. Степана Бандери.

Читайте також: Що змінилося на вулиці Бандери. Фото, відео

Також із понеділка, 1 листопада, тролейбус №29 курсуватиме у напрямку до центру міста за маршрутом: «Аеропорт – вул. Любінська – вул. Окружна – вул. Антоновича – Університет – вул. Городоцька – вул. Кульпарківська – вул. Окружна – вул. Любінська – Аеропорт».

13 ліцензій для бізнесу – онлайн

У межах реалізації експериментального проєкту «Е-дозвіл» для того, аби отримати одну з 13 найпопулярніших ліцензій, бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку через «Дію». Загалом експеримент триватиме з 1 листопада 2021 до 31 жовтня 2023 року. Після завершення планують внести до Верховної Ради проєкт Закону щодо спрощення умов надання ліцензій.

Читайте також: Коли пройшов перший шок, або Чому зараз треба зберігати настрій «ніби в бізнесі перший день»

Для участі в експериментальному проєкті відібрали ТОП-13 за популярністю ліцензій:

  • роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин);
  • роздрібна торгівля тютюновими виробами;
  • роздрібна торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;
  • оптова торгівля алкогольними напоями;
  • оптова торгівля тютюновими виробами;
  • оптова торгівля рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;
  • оптова торгівля пальним;
  • зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки);
  • провадження туроператорської діяльності;
  • провадження господарської діяльності з ветеринарної практики;
  • провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • провадження господарської діяльності у сфері дошкільної освіти; 
  • посередництво у працевлаштуванні за кордоном.

 

Нагадаємо, що від суботи, 30 жовтня, Львів як і область перейшли в «червону» зону. Працювати можуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години (або тест на антиген; довідку про те, що перехворіли, чи довідку про протипокази до вакцинації). Йдеться про роботу кафе, ресторанів, торгових центрів, ринків (у тому числі промислових), салонів краси, перукарень, кінотеатрів, готелів тощо. Також вірянам рекомендують залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн. Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території.

Повний перелік обмежень в області можете прочитати тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!