Ігнат сказав, чи змінять в Україні систему оповіщення про ракетну небезпеку

989 0
Іноді МіГ-31 злітають із ракетами на борту, а іноді без них.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Україні наразі будуть отримувати сповіщенння про ракетну небезпеку як зазвичай. Схему змінювати не будуть, оскільки це надто ризиковано. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Українського радіо. 

«Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами, в який колір малювати карту, – це буде ухвалено на вищому рівні»,  сказав він.

Читайте також: Чому тривоги через зліт МіГів були по 20 хвилин, а зараз можуть «затягнутися» на понад три години

За його словами, МіГ-31 іноді злітає з ракетою, а іноді без, але часто інформація про такі деталі залишається невідомою. Не сповіщати людей про загрозу у таких випадках є великим ризиком. Тож поки що Повітряні сили не отримали вказівок, як сповіщати населення у разі злету МіГ-31, схема буде незмінною.

Додамо, рагніше Юрій Ігнат зазначив, що від тривалих повітряних тривог страждають бізнес, економіка, не працюють сервіси, діти не ходять в школу. Тож тривають розмови щодо градації та маркування тривог за рівнем небезпеки (помаранчевий, жовтий, червоний).

Читайте також: Україна орендує у партнерів системи ППО

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський дав доручення знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог, які останнім часом тривали по 3 і більше годин. Глава держави наголосив, що така ситуація паралізує життя країни. 

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!