Штрафи не лякають. На Львівщині патрульні виписали постанов на 700 тисяч гривень

8737 0
У березні Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння.
Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Суттєве збільшення суми штрафів за порушення правил дорожнього руху не змінило ситуації на дорогах області. Водії на Львівщині продовжують перевищувати швидкість та їздити напідпитку. За цей місяць патрульні винесли постанов майже на 700 тисяч гривень штрафів за порушення швидкісного режиму. Про це інформує пресслужба патрульної поліції області.

Читайте також: Відповідальності не уникнути. Усе про нові штрафи для водіїв

«Аналізуючи цей місяць ми бачимо лише незначні зміни. Учасники дорожнього руху порушують, практично, на тому ж рівні, як і до збільшення штрафів. Однак, бачимо позитивну динаміку в тому, що все більше водіїв та пасажирів користується засобами пасивної безпеки», – зауважує начальник управління патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко.

Що ж до нетверезих водіїв, то щодоби патрульні виявляли 8-9 таких порушників, загалом — 275 протоколів.

Близько пів тисячі керманичів отримали штрафи за непристебнуті паски безпеки на загальну суму понад 240 тисяч гривень, додають у поліції.

Також поліцейські оштрафували й понад 150 пішоходів, їм доведеться сплатити штрафи від 510 до 680 гривень.

Читайте також: На яких автомобілях їздять нетверезі водії на Львівщині. Рейтинг поліції

Нагадаємо, що Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Так, відповідальність за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!