«Швидше за все, з понеділка авіасполучення з Україною буде припинено», – нардеп. Оновлено

10354 0
Літаку авіакомпанії SkyUp сьогодні заборонили влітати у повітряний простір України, тому він здійснив вимушену посадку в Кишиневі.
Фото: Міжнародний аеропорт "Львів"

Фото: Міжнародний аеропорт "Львів"

Народний депутат Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 16:00 години 14 лютого. Про це він повідомив у своєму Телеграмі.

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії 

«Швидше за все із завтрашнього дня з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України», – заявив нардеп.

За його словами, у міністра інфраструктури Кубракова відбувається нарада з українськими авіаперевізниками щодо ситуації із закриттям повітряного простору в Україні.

Додамо, що сьогодні рейс української авіакомпанії SkyUp, який летів з острова Мадейра до Києва, здійснив вимушену посадку в Кишиневі. Як пояснили у компанії, 12 лютого лізингодавець – резидент Ірландії– повідомив про негайну заборону на вліт літака UR-SQO у повітряний простір України. Авіакомпанія із посольством України у Молдові організували трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Додамо, що наразі у Львові всі літаки, які планували, здійснили виліт, на деяких рейсах проходить реєстрація, інші всі рейси очікуються.

Оновлено. Після наради у Мінінфраструктури заявили, що небо над Україною залишається відкритим, а держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. Детальніше читайте тут.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Нагадаємо, 11 лютого США закликала своїх громадян покинути Україну упродовж 48 годин. Також американське посольство евакуює своїх дипломатів з України та призупиняє консульські послуги. Про перенесення своїх представництв до Львова повідомили у Німеччині та Канаді. Чимало країн Європи закликають своїх громадян покинути Україну та утриматися від поїздок сюди через можливу ескалацію військових дій зі сторони Росії.

У МЗС України просять не панікувати та зберігати спокій. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до будь-яких кроків з будь-яких кордонів, додавши, що на сьогодні в інформаційному просторі занадто багато інформації щодо повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше американська розвідка повідомляла, що біля кордонів України Росія зібрала близько 70% військової техніки, потрібної для нападу.

Історії іноземців, які залишилися у Львові попри можливе вторгнення Росії, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!