Сімейних лікарів навчать розпізнавати психічні розлади

2378 0
Лікарі первинної ланки зможуть за необхідності надавати базову психологічну допомогу.
ілюстративне фото: з відкритих джерел

ілюстративне фото: з відкритих джерел

Сімейних лікарів навчать надавати базову психологічну допомогу. Відповідний пілотний проект Міністерство охорони здоров’я планує запровадити вже до кінця року, повідомляють у прес-службі МОЗ.

Йдеться не лише про медикаментозне лікування, а й про освоєння психологічних методів для роботи із наслідками психічних травм, тривожними, депресивними розладами тощо. Після закінчення курсу сімейний лікар, терапевт чи педіатр зможе навчитися розпізнавати розлади психічного здоров’я та здійснювати базові втручання. А якщо необхідно – направлятиме пацієнта до вузького фахівця.

Читайте також: Чому ми не йдемо до психолога

Українських сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів навчатимуть за програмою mhGAP, розробленою ВООЗ та успішно апробованою у 90 країнах світу. Пілотний проект почнуть впроваджувати зі східних областей, далі систему поширять на всю країну. Окрім медичних працівників, навчання проходитимуть і соціальні працівники, поліцейські, волонтери, вчителі тощо.

Нагадаємо, що в Національній службі здоров’я запрацювала гаряча лінія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!