Скандал на нацвідборі Євробачення. Реакція соцмереж

7693 0
Гурт Kalush звинуватив організаторів нацвідбору Євробачення у фальсифікації.
Фото: Kalush офіційна сторінка

Фото: Kalush офіційна сторінка

Учора, 12 лютого, в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше.

Читайте також: Поїздки в Москву і кавери російською. Як Аліна Паш стала переможницею Нацвідбору

Після оголошення переможця, учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді, повідомляє Суспільне.

Переможця обирали за допомогою голосування журі та глядачів у співвідношенні 50/50, й так формували рейтингову таблицю. Судді віддали Alinі Pash найбільшу кількість балів – вісім, а від глядачів вона отримала сім балів. Другу сходинку зайняв гурт Kalush Orchestra (14 балів), а на третьому місці опинився Wellboy (13 балів). До складу журі увійшли співачки Джамала, Тіна Кароль і член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, режисер Ярослав Лодигін.

У соцмережах почали обурюватися результатами нацвідбору. Зокрема, згадали, що Аліна Паш їздила до Росії, коли та окупувала частину України.

«Хто дивився український нацвідбір до Євробачення 2022, яке відбудеться в Турині! Так ось, виграла у фіналі реперка Аліна Паш, яке нерівно дихає до Росії. За глядацьких голосуванням переміг гурт Kalush Orchestra, але дивним якимось чином, судді віддали голоси за Аліну Паш. Внизу є фото, де Аліна в 2017 прогулюється червоною площею у Москві, а внизу є фото, де вона в куртці в кольорах російського триколора», – обурюється Марта Філонова, яка працює в Українському центрі в Італії.

Користувачі соцмереж зазначають, що Аліну Паш допустили до конкурсу з порушенням правил власне через виступи в окупованому Криму і гастролі в Росії.

Водночас чимало користувачів соцмереж пишуть, що Аліна Паш перемогла заслужено і гідно представить Україну на конкурсі. Напередодні нацвідбору Аліна Паш заявила в Instagram-сторіз, що її «намагаються злити із нацвідбору. «Друзі, напевно, хтось побачив мої акустичні виступи, і розуміє, що наживо 12 лютого я ще крутіше заспіваю. І намагається мене злити із нацвідбору на Євробачення максимально. І вигадує про мене вже… ну, почитайте… мені смішно», – заявила Паш.

Аліна Паш – українська співачка та реп-виконавиця, фіналістка шостого сезону вокального шоу «X-фактор», у якому зайняла третє місце. Була бек-вокалісткою гурту «СКАЙ» та співачки Ірини Білик. До Дня незалежності у 2019-му Аліна Паш виступила на параді на честь Дня незалежності України, де у стилі хіп-хоп виконала частину куплету «Гімну України».

Додамо, що «Євробачення-2022» пройде в італійському Турині завдяки перемозі Måneskin з піснею «Zitti e buoni» на конкурсі 2021 року, що проходив у Роттердамі. До цього Італія приймала «Євробачення» двічі – у 1965 та 1991 роках.

Перший та другий півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня. У конкурсі братиме участь 41 країна.

Зазначимо, що неоднозначна постать виконавиці Alina Pash на Національному відборі на конкурс Євробачення викликала суперечки ще задовго до конкурсу. Причиною цьому були її поїздка у Крим, відвідини Москви, кавер російською тощо. Tvoemisto.tv проаналізувало, чому у соцмережах почався скандал та чи може вона представляти Україну на пісенному конкурсі.

Нагадаємо, що минулого року у травні, у Роттердамі, що в Нідерландах, у фіналі 65-го «Євробачення», переможцем якого стала Італія, Україна посіла 5 сходинку конкурсу. Український гурт Go_A отримав 364 бали (97 балів від національного журі й 267 балів від глядачів), поступившись лише чотирьом колегам з Італії, Франції, Швейцарії та Ісландії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!