Київ

Податківиця зі «списком бажань», яка звільнилась після обшуку, подала до суду

798 0
Колишня виконувачка обов'язків голови податкової служби Києва Оксана Датій вважає, що з посади її звільнили безпідставно.
Фото: власний колаж

Фото: власний колаж

Виконувачка обов'язків голови податкової служби Києва Оксану Датій звільнили зі служби після публічних звинувачень у корупції від Держбюро розслідувань, проте вона оскаржує звільнення в суді. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

6 лютого у Державній податковій службі видали наказ, а 9 лютого оголосили про звільнення Датій.

За місяць, 9 березня, посадовиця подала до суду. Датій вимагає скасувати звільнення, поновити її на держслужбі та виплатити компенсацію заробітку за «вимушений прогул». 13 березня суд залишив позов чиновниці без руху через те, що вона неправильно його оформила. Жінці дали 10 днів для усунення помилок.

Чи виправила Датій свій позов – наразі в реєстрі не значиться. Крім того, у наявному рішенні суду не зазначено, на підставі чого її звільнили, проте раніше повідомлялося, що вона писала заяву на звільнення за власним бажанням. 

Під час обшуків у Оксани Датій знайшли її список заповітних мрій. Чиновниця мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку у Лондон та подарунок від коханого на день народження – годинник Breguet. Також вона мріяла заробити $1 млн.

 

Нагадаємо, що 1 лютого Державне бюро розслідувань проводило обшуки у керівництва столичної податкової.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!