Скільки коштуватиме інвестору підземний паркінг на Петрушевича

2926 0
Ввести в експлуатацію об’єкт сподіваються у 2022 році.
ілюстративне фото: fainaidea.com

ілюстративне фото: fainaidea.com

Будівництво підземного паркінгу на площі Петрушевича у Львові може коштувати інвестору 10,6 млн доларів. Про це йдеться у проєкті ухвали про затвердження інвестиційного проєкту будівництва паркінгу на площі Петрушевича.

Читайте також: На Петрушевича хочуть розширити дорогу і збудувати підземний паркінг. Візуалізація

Окупитися для інвестора паркінг має за 11 років, а сам паркінг мають передати у користування на 30 років. Інвестор має сплачувати за користування об’єктом залежно від конкурсної пропозиції, а сам паркінг має стати власністю громади Львова.

Ввести в експлуатацію об’єкт сподіваються у 2022 році. Паркінг охоплюватиме площу 0,8 га й вміщатиме не менше 300 автомобілів. Дворівневий паркінг обслуговуватимуть 17 працівників. Саму зелену зону площі мають відновити й встановити пам’ятник Євгену Петрушевичу. 

За проєктом, заїзд до паркінгу облаштують зі сторони вулиці Шота Руставелі, а виїзд – безпосередньо до площі Петрушевича у напрямку Зеленої. 

Читайте також: Для будівництва двох підземних паркінгів у Львові залучатимуть державні і приватні кошти

Нагадаємо, підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У лютому 2018 року міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проект земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Виконком міської ради погодив реконструкцію площі Петрушевича торік у березня.

Додамо, що Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!