Скільки заробляють акушери та гінекологи у Львові. Інфографіка

6428 0
Найнижча зарплата – у медиків Львівського обласного перинатального центру, найвища – у пологовому на Рапопорта.

Середня заробітна плата в акушер-гінеколога в обласному перинатальному центрі становить 9 тисяч грн, при тому загальна кількість працівників у лікарні – 500 осіб. У пологовому на Рапапорта лікарі в середньому отримують більше 12 тисяч грн, а персоналу загалом у закладі – 189 осіб. Посередині між цими установами – пологовий на Мечникова, де працює 310 осіб, а середня заробітна плата в акушер-гінекологів – 11 тисяч 700 грн. Про це йдеться в аналітичному матеріалі Тvoemisto.tv.

Читайте також: Скільки коштують безоплатні пологи або, Чому у Львові не все так просто

Заробітну плату лікарням виплачує Національна служба здоров’я за умовами укладеного договору. Зокрема, у пологових будинках розмір отриманих коштів залежить від того, скільки пацієнтів прийшли до медзакладу та скільки послуг надали, а також від кількості персоналу, який там працює.

Навіть якщо медзаклад заробив за місяць максимальну суму, чим більше там лікарів, медсестер, санітарок, тим нижчою буде їхня зарплата. Це підтверджує практика у львівських пологових.

«Якщо до нас прийшло 10 пацієнтів, то ми на них виділяємо потрібну суму. І це наші проблеми, як ми ці кошти розподілимо, чи нам на зарплату буде достатньо. Якщо команда попрацювала добре, то можливо, крім зарплати, вдасться ще щось купити для клініки. Якщо попрацювала погано, то може бути, що і на зарплатню інколи бракує в деяких закладах. Відбувається здорова конкуренція, кожен бореться за пацієнта, і має надавати якомога якіснішу і високо професійну допомогу», – каже у коментарі Tvoemisto.tv керівниця обласного перинатального центру Марія Малачинська.

Чи не найголовніший індикатор заробітку – кількість прийнятих пологів. На сьогодні тариф за один випадок пологів складає 10 382 грн. Окрім грошей за пакетом «пологи» НСЗУ нараховує медзакладам кошти й за інші надані послуги як-от ведення вагітності в амбулаторних умовах, гістероскопія, хірургічні операції дорослим і дітям, стаціонарна допомога дорослим і дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках тощо. 

«Ми беремо статистику за минулий рік, дивимося, що лікарня зробила. Якраз у серпні ми робили перерахунок пакетів, залежно від того, як заклади спрацювали – деякі пішли в плюс, деякі отримали мінус відповідно до того, скільки пацієнтів вони пролікували», – каже начальниця управління у Львові та Львівській області Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мирослава Децик. 

Більше про те, скільки заробляють пологові будинки у Львові та як насправді працює реформа безоплатних пологів разом з «віддякою» породіль лікарям, читайте у нашому матеріалі.  

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!