Скільки заробили та що придбали заступники мера Львова за 2023 рік

1899 0
Усі заступники міського голови Львова подали свої декларації за 2023 рік.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У міського голови Львова Андрія Садового у розпорядженні є шість заступників, кожен з яких відповідає за окрему галузь управління містом. Усі вони подали свої декларації про доходи за 2023 рік. Tvoemisto.tv розглянуло, яку зарплату отримували чиновники за цей період та що нового придбали. 

 Андрій Москаленко

Перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко та його дружина за 2023 рік отримали 1 млн 550 тис. грн. З них заробітна плата чиновника становить 1 млн 126 тис. грн. 

Що ж до активів, то сім’я не задекларувала жодних грошей. Додамо, що Андрій Москаленко не декларував жодних грошових активів з 2015 року, коли і подавав її вперше. 

За підзвітний рік Москаленки не придбали нічого нового, а у власності залишились все ті ж 2 квартири та гараж у Львові, що не належать йому повністю. А також Volkswagen Passat 2015 року, який йому на безоплатній основі дає батько. 

 Любомир Зубач 

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач задекларував 1 млн 652 тис. грн доходів. Заробітна плата заступника Андрія Садового – 1 млн 86 тис. грн.  

Що ж до активів, то Зубачі зберігали 3 млн 693 тис. грн.  

Також дружина чиновника Мар’яна Ходак отримала у власність нову земельну ділянку на 578 м² у Деревачі. 

Додамо, що до цього, у 2022 році, Зубачі придбала ще декілька одиниць нерухомості. Оглянути декларацію чиновника за 2022 рік повністю ви можете переглянути за посиланням.  

Сергій Кіраль

Заступник міського голови з питань міжнародної співпраці Сергій Кіраль за підзвітний рік отримав 2 млн 49 тис. грн, та саме зарплата чоловіка становить 1 млн 54 тис. грн.

Грошові активи сім’ї, як і у 2022 році, обмежуються 10 тис. доларів, які належать дружині Наталії Обозненко.    

Ні рухомого, ні нерухомого майна у сім’ї Кіралів не з’явилось, проте у останній день 2023 року з’явилась заборгованість по кредитному ліміту у розмірі 179 тис. грн. 

Ірина Кулинич

Заступниця міського голови з гуманітарних питань, в.о. директора департаменту розвитку Ірина Кулинич з чоловіком за 2023 рік отримали 2 млн 90 тис. грн доходів. Від Львівської міськради декларантка мала дві зарплати за рік – 496 тис. грн (департамент економічного розвитку) та 575 тис. грн (виконавчий комітет). 

Грошові ж активи сім’ї становили 1 млн 344 тис. грн. 

Як і з попереднім заступником Андрія Садового, Ірина Кулинич не отримувала жодної власності у підзвітному році. З об’єктів нерухомості у сім’ї є квартири, що перебувають у спільній сумісній власності, у Львові та Івано-Франківську. Також вони користуються двома автівками, що належать чоловіку Андрію Кулиничу – ЗАЗ 1998 року та Citroen C4 Picasso 2015 року. 

Читайте також: Подарунки від батька на 15 млн грн і 8,5 млн грн активів. Декларація керівника Львівської ОВА

 Орест Тимчишин 

В.о. заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин задекларував 1 млн 895 тис. грн доходів. Зарплати за 2023 рік він отримував з двох установ – 697 тис. грн (Департамент житлового господарства та інфраструктури) та 547 тис. грн (Личаківська РДА). 

Що ж до активів, то у сім’ї вони становили 1 млн 834 тис. грн. 

Як і у попередньої декларантки, у Тимчишиних не з’явилось нової власності. Зі старої – 2 квартири та нежитлове приміщення у Львові, а також житловий будинок та сім земельних ділянок у Лопушній. З автівок – Subaru Forester 2014 року та Nissan Note 2007 року. що належить Галині Гудимі. 

Наталія Алєксєєва

Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Алєксєєва за 2023 рік задекларувала 4 млн 171 тис. грн, з яких зарплата чиновниці становить 961 тис. грн. Все інше – дохід чоловіка від підприємницької діяльності. 

Активи ж сім’ї у розмірі 10 тис. грн утримує чоловік Василь Алєксєєв.

За підзвітний рік сім’я не придбала жодної рухомої, чи нерухомої власності. Вони все ще залишаються власниками двох квартир у Львові, а також автівки Volkswagen Touran 2016 року та мотоцикла Triumph BONNEVILLE T120 2019 року. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розглядало декларації заступників міського голови Львова за 2022 рік. Переглянути їх ви можете за посиланням

Окрім того, ми також розглядали декларацію за 2023 рік міського голови Андрія Садового.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!