НАТО забезпечить передачу Україні комплексів ППО

5917 0
Словаччина передає Україні свою єдину систему ППО С-300.
Фото: ЄП

Фото: ЄП

Нідерланди та Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot. Натомість словаки передадуть Україні системи ППО С-300. Про це з посиланням на Міноборони Нідерландів повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Британія передає військовим ЗСУ найшвидші зенітні ракети Starstreak

«Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Сьогодні ухвалено остаточне рішення про те, що системи буде розгорнуто. Вони призначені для посилення стримування союзників і захисту території Словаччини та її жителів від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot встануть на чергування з середини квітня», – йдеться у повідомленні міністерства Нідерландів.

Зазначається, що міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на спльній пресконференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо взамін отримає нові комплекси від США.

«Я розумію, чого зараз потребує Україна. Всі ми намагаємося допомагати Україні, чим можемо. Але я міністр оборони Словаччини і маю передусім задовольняти потреби словацької оборони. Наразі в нас у Словаччині є єдина система С-300, тому я не можу її віддати, не маючи альтернативи», – відповів Надь про те , чи може Словаччина передати С-300 в Україну.

Читайте також: Україна отримає дрони-вбивці, які мають лише дві країни

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час свого виступу перед Конгресом США закликав надати Україні С-300 та інші подібні системи для захисту від авіаударів російських окупантів.

Попри те, що українська влада неодноразово закликала НАТО закрити небо над Україною, щоб зупинити постійні удари з боку російських окупантів, цього досі не сталося. Також країни Альянсу не надають радянські винищувачі, на яких уже навчені літати українські пілоти – про них Україна просила для самостійного захисту свого неба.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!