Зеленський просить США надати системи ППО як альтернативу закриттю неба

1795 0
Російські війська вже випустили по Україні майже тисячу ракет і «незліченну кількість авіабомб», застосовують дрони.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Президент Володимир Зеленський під час свого виступу перед Конгресом США закликав надати Україні С-300 та інші подібні системи для захисту від авіаударів російських окупантів. Виступ президента транслювали в етері українських телеканалів, – передає hromadske.

Зеленський розповів, що російські війська вже випустили по Україні майже тисячу ракет і «незліченну кількість авіабомб», застосовують дрони.

Читайте також: Винищувачі для України. У США назвали заяву поляків необгрунтованою

«Це терор, якого Європа не бачила. Не бачила вже 80 років. І ми просимо про відповідь світу на терор. Хіба це завелике прохання? Створити над Україною гуманітарну безпольотну зону це врятувати людей. Умови, за яких росія вже не зможе щодня і щоночі тероризувати наші мирні міста», – сказав він.

Президент зазначив: якщо цього «забагато», то Україна пропонує альтернативу, а саме – надання захисних систем.

«Ви знаєте, яких захисних систем ми потребуємо. С-300 та інші подібні системи. Ви знаєте, наскільки багато залежить на полі бою від здатності застосувати авіацію. Для захисту своїх людей, свободи, землі. Літаки, які можуть допомогти Україні та Європі. І ви знаєте також, що вони є. Але на землі. Не в українському небі. Не захищають наших людей», – додав Зеленський.

Читайте також: США дали «зелене світло» країнам НАТО на постачання винищувачів Україні

Нагадаємо, попри те, що українська влада неодноразово закликала НАТО закрити небо над Україною, щоб зупинити постійні удари з боку російських окупантів, цього досі не сталося. Також країни Альянсу не надають радянські винищувачі, на яких уже навчені літати українські пілоти – про них Україна просила для самостійного захисту свого неба.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!