Сьогодні росіяни випустили по Україні десятки ракет. Скільки вдалось збити

1315 0
ППО збила 36 російських ракет.
Умовне фото

Умовне фото

Українські військові збили протягом 26 липня збили 36 повітряних цілей. Зокрема, йдеться про 3 крилаті ракети «Калібр» та 33 крилаті ракети Х-101/Х-555. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

В обід росіяни атакували ракетами типу «Калібр». За уточненою інформацією, було знищено три такі ракети. Близько 17:00 окупати атакували з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

Читайте також: У Львові вдруге за сьогодні повітряна тривога. яка ситуація в країні

Крім того, близько 19:00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області. 

Як зазначив в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, кінцевою метою більшості ракет були об'єкти у районі міста Старокостянтинів Хмельницької області.

«Вони залетіли з південного сходу, потім прямували на Харківщину, потім змінили курс у Дніпро, з Дніпра – Кропивницький, Кіровоградщина і далі рухалися у напрямку перехресть Вінницької, Миколаївської, Одеської областей та у напрямку Тернопільщини та Львівщини. На Львівщині розгорнулися назад, тобто на 180 градусів і нарешті були направлені до Хмельницької області у район Старокостянтинова», - сказав Ігнат.

Він зазначив, що українська ППО збила повітряні цілі рф відразу в декількох областях.

Додамо, що близько 20:25 відбій повітяряної тривоги оголосили по всій території України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!