Сьогодні стартує вступна кампанія: нагадуємо про найважливіше

2319 1
Сьогодні, 10 липня, в Україні розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. У міністерстві освіти і науки повідомили, що подати документи до ВНЗ абітурієнти зможуть з 10 до 31 липня. Пропонуємо найважливішу інформацію про те, що чекає на абітурієнтів цьогоріч.
фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

Кандидатів на вступ понад 300 тисяч: стільки претендентів здавало зовнішнє незалежне оцінювання. Подавати документи абітурієнти можуть у паперовій формі у ВНЗ та в електронній формі на сайті ez.osvitavsim.org.ua або в паперовій формі в самих вузах. 

Інновацією кампанії стало виставлення пріоритетів у заявах до ВНЗ. Всього абітурієнти можуть подавати заяви до п’яти ВНЗ, на три спеціальності в кожному. Абітурієнт при подачі заяв повинен самостійно визначити їх пріоритетність, і після завершення прийому всіх заяв автоматична система на підставі результатів зовнішнього незалежного тестування абітурієнтів прорахує рейтингове місце і повідомить, чи потрапляє абітурієнт на бюджетні місця до вузів і на які саме спеціальності.

Якщо абітурієнт потрапляє до ВНЗ на спеціальності, які значаться у нього першими в списку пріоритетів, то його заяви, розташовані нижче в рейтингу пріоритетів, скасовуються автоматично. Дана система вперше застосовується міністерством освіти і науки. При цьому абітурієнт може міняти положення заяви в списку пріоритетів до закінчення терміну подачі документів.

ВНЗ повинні опублікувати рейтинговий список рекомендованих до зарахування на місця для отримання рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за кошти державного бюджету не пізніше 12:00 4 серпня, а на контрактні місця — не пізніше 12:00 15 серпня.

Зарахування абітурієнтів на місця держзамовлення будуть здійснюватися до 12:00 10 серпня, а самі абітурієнти повинні будуть подати оригінали необхідних документів до ВНЗ до 18:00 8 серпня (для контрактників — 15 серпня).

Без здачі зовнішнього незалежного тестування в 2015 році мають право вступати військовослужбовці, які були демобілізовані в цьому році. Також громадяни, один з батьків яких був військовослужбовцем і загинув або пропав безвісти при виконанні службових обов’язків, мають право вступати до вузів поза конкурсом протягом трьох років після закінчення школи.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зменшив державне замовлення на навчання у ВНЗ на 10-12% в 2015 році у порівнянні з 2014 роком.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
10 Липня, 2015 10:41
народ україни індексаційного мерзотного очкастого вора яйценюка посадити на нари !!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!