Сьогодні у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців

1102 0
Мешканці самі можуть вирішувати брати подане тепло чи ні.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

У понеділок, 16 жовтня, у Львові розпочинається опалювальний сезон для населення і бюджетних установ. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Будинки і об’єкти теплопостачання технічно готові до подачі опалення. Натомість мешканці самі можуть вирішувати брати подане тепло чи ні.

«Станом на сьогодні будинки готові до подачі тепла, акти готовності підписані, система заповнена водою, проведена повірка лічильників. Проведені також роботи на інженерних мережах внутрішньобудинкової системи. Варто відзначити, що завдання «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» – це подати тепло до будинків. Натомість мешканці, які є власниками будинків, самі вирішують, брати це тепло чи ні», – наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

Читайте також: Чи справді на Львів чекає складна зима та коли будуть перші відключення світла

Як повідомляють тепловики, якщо опалювальний сезон розпочнеться, а у будинку немає тепла то необхідно, найперше, звернутися за інформацією про його відсутність до балансоутримувача.

«Якщо в якомусь будинку тепла нема, то мешканці, в першу чергу, повинні звернутися до балансоутримувача і з’ясувати причину відсутності. Також, якщо в одній кімнаті батарея гріє, а в іншій ні – теж потрібно звертатися до балансоутримувача, адже тепло до будинку подається, відтак проблеми є у внутрішньобудинковій системі опалення», – пояснюють тепловики.

Оскільки цей опалювальний сезон, як і минулоріч, відбуватиметься у час війни, то мер Львова Андрій Садовий наголошує й на альтернативі центральному опаленню.

Читайте також: У Львові розповіли, чи готові до зими заклади охорони здоров'я, освіти та житлові будинки

«Хочу наголосити на особливості цього опалювального сезону. У нас все готове. Але, так виглядає, що росія буде атакувати об'єкти критичної інфраструктури і цього року. Тому, якщо в грудні, січні чи лютому певний час не буде централізованого опалення, то всі мають розуміти, які є альтернативні варіанти. Так півторитисячі наших будинків мають укриття і там є пічки, є дрова», – сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv зібрало поради, як зменшити втрати тепла, ощадливо використовувати енергію та подбати про багатоквартирні будинки, щоб пережити зиму.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!