У Львові хочуть збудувати модульні будинки для переселенців

7873 0
Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців.
Фото: Telegram Максима Козицького

Фото: Telegram Максима Козицького

Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми очікуємо, що буде підтримка від міжнародних організацій. Потрібні будинки, які можна швидко збудувати. Відповідні локації ми вже у місті визначили. Потрібні великі мобільні центри з відповідними умовами, і потрібна фінансова підтримка», – каже він.

Читайте також: Підприємці Львівщини мають повернутися до роботи, – Козицький

Садовий також говорить, що орієнтовно мільйон доларів на день вартує проживання людей, які приїхали. Йдеться про продукти харчування і предмети гігієни.

«До сьогодні ми на це скеровуємо наші внутрішні ресурси», – каже він і додає, що нині у Львові є понад 200 тисяч людей, яким вдалось втекти з-під обстрілів. Для їх розміщення у Львові переобладнали 500 закладів освіти і культури. 

Тим часом головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

«Ці будинки роблять у контейнерному  форматі, щоби їх можна було доставити автомобілем, погрузити на вантажівку. Їх конфігурація залежатиме від того де їх замовляти… Немає завдання, скільки людей треба розмістити, але дивимося на такі ділянки, щоби можна було розширювати містечко. Є ділянки в ОТГ, у місті, а також і обласна рада шукає місце», – зазначив він.

Нагадаємо, у Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!