Сьогодні у Свято Пресвятої Євхаристії львів'яни освячують віночки

8097 0
Цього дня у храмах не лише причащаються, а й освячують віночки – символ життя вічного. Освячені віночки служать як оберіг домівок.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Свято Пресвятої Євхаристії, або ще знаний як празник Божого Тіла, має західне походження та з’явилось у ХІІІ столітті. 

Спершу це свято почало відзначатись в єпархії Льєж з ініціативи місцевого єпископа Роберта у 1247 році, але вже у 1264 році Папа Урбан IV проголосив його обов'язковим для цілої Західної Церкви.

В Українській Греко-Католицькій Церкві воно було введене постановами Замойського Синоду у 1720 році і з того часу відзначається щорічно.

Суттю свята є вшанування Євхаристії – Тіла і Крові Ісуса Христа під видами хліба і вина, які є «джерелом та звершенням цілого християнського життя» – і у ній присутнє усе духовне добро Церкви, тобто сам Христос.

Цього дня у храмах не лише причащаються, а й освячують віночки – символ життя вічного. Освячені віночки служать як оберіг домівок. Вони плетуться з цілющих трав, які якраз до середини червня набирають своїх чудодійних властивостей. У вінки вплітають найкращі трави і квіти, які розростаються у цей час: материнку, чебрець, ромашку, м’яту, розхідник (очиток), деревій та інші. Освячені вінки зазвичай вішають біля дверей або ікон, і таким чином вони служать оберегом дому і родини.

За інформацією Sobor.cv.ua і Korali.info


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!