Сьогодні відзначають католицький Святвечір

1211 0
Більша частина християн світу відзначатиме 25 грудня Різдво Христове. Напередодні Різдва на стіл прийнято ставити 12 пісних страв.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Завтра, 25 грудня, більша частина християн світу відзначатиме Різдво Христове. Його святкують усі католики, більшість протестантів і деякі православні віруючі. Цей день присвячений одному з найважливіших біблійних подій – народженню Ісуса Христа, який стане Спасителем людства і помре за людські гріхи, – повідомляє УНІАН.

Напередодні Різдва 24 грудня на стіл прийнято ставити 12 пісних страв. Сім'я сідає за стіл з появою першої зірки. Перед трапезою віруючі обов'язково моляться. У день Різдва можна подавати будь-які страви, адже  піст вже закінчується до цього дня.

Читайте також: «Вірмо у своє світло». Студенти УКУ у Львові замість вертепу записали відео для українців

В Україні свято оголошене вихідним днем, який переноситься на понеділок 27 грудня. Наразі лише чверть українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv ретранслюватиме сьогодні, 24 грудня, о 20:30 Різдвяну месу з Ватикану, а 25 грудня о 13:00 год – різдвяне послання Urbi et Orbi Папи Франциска. Розклад богослужінь можна переглянути за посиланням

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!