Соліст балету Львівської опери Євгеній Свєтліца вирушив у тур до США з російською трупою

4729 0
Театр стверджує, що артист зараз у відпустці і не повідомляв їм про цей тур.

Соліст балету Львівської національної опери та народний артист України Євгеній Свєтліца вирушив в тур до США у складі трупи російської компанії RBTheatre. Пресслужба театру повідомила, що вони обурені такою поведінкою працівника. 

Відомо, що соліст балету Львівської національної опери, народний артист України Євгеній Свєтліца є учасником туру з постановкою «Лебедине озеро» П. Чайковського (партія Зігфріда), що відбувається впродовж 7 лютого – 9 квітня 2022 р. у містах Сполучених Штатів Америки, організований компанією RBTheatre (Russianballettheatre).

«Ми обурені такою поведінкою працівника театру та засуджуємо таку позицію культурного колабораціонізму, а особливо у цей непростий для України час, коли війська російського агресора жорстоко знищують мирний український народ, його культурну спадщину та інфраструктуру», – йдеться на сторінці Львівської опери. 

Вони також зазначають, що Євгеній Свєтліца перебуває у відпустці (без збереження заробітної плати) та жодним чином не повідомляв адміністрацію Львівської національної опери про свою участь у вищевказаному турі, чим порушив вимоги контракту з Театром.

Читайте також: Диригентку Оксану Линів замінять на наступних виступах Муніципального театру в Болоньї

Нагадаємо, що Оксану Линів із Львівщини, яка є головною диригенткою Муніципального театру в Болоньї, замінять через погіршення стану її здоров’я. Вона не зможе диригувати, зокрема, і в наступних запланованих концертах. Напередодні ж через твори російських композиторів деякі українські мисткині відмовилися від участі в постановці, якою керувала Оксана Линів. Також культурна платформа «Ковчег» відмовилася від співпраці з диригенткою.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!