Політична реклама

Солоні продукти знижують ефeктивність ліків від гіпертонії

2014 0
Абсолютно здоровим дорослим людям рекомендується споживати не більше 1 чайної ложки солі на добу. Але от хворим на гіпертонію, остеопороз, ниркову недостатність і діабет — удвічі менше. Надто солоні продукти можуть знижувати ефективність препаратів, які призначають для лікування гіпертонії.

На жаль, більшості людей досить важко дотримуватись рекомендацій фахівців. Про це пише видання "ВКурсе".

І все тому, що в багатьох продуктах, які можна в першу чергу побачити на полицях супермаркетів, міститься велика кількість солі — це ковбаси, копченості, консерви. Слід також враховувати, що сіль у великій кількості міститься в заправках для салатів, майонезі, кетчупі, сирі, чіпсах та сухариках, готових міксах-приправах, а буває навіть і в спеціях. Саме з цих — далеко не необхідних продуктів — ми набираємо найбільше натрію на добу.

«Щоб точно знати, скільки саме ви споживаєте солі, уважно вивчайте склад, який вказаний на етикетках продуктів. Не варто забувати, що «делікатесна» морська сіль — це теж сіль», — нагадують медичні фахівці.

Вони рекомендують віддати перевагу продуктам з низьким вмістом натрію — купуйте завжди свіжі яйця, м'ясо і рибу, щоб приготувати їх удома на свій смак. Також назавжди відмовтеся від консервованої їжі та продуктів з підсилювачами смаку або добавками. Приправляти страви найкраще натуральними спеціями, купленими окремо, а не готовими сумішами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!