Політична реклама

Сон у день робить людей щасливішими

2026 0
Люди, яким вдається поспати в денний час, отримують більше гормону щастя, з‘ясували вчені.

Чим коротше стає світловий день, тим частіше нас хилить на сон. Дослідники стверджують, що не можна відмовляти собі в цій маленькій радості, особливо в обідній час, - зазначає видання "ВКурсе".

Доведено, що люди, які дрімають 3 години на тиждень по 30 хвилин в денний час, на 37% менше схильні до ризику серцевого нападу, ніж ті, хто не має такої звички.

Більше того, упевнені вчені, навіть короткий денний сон підвищує рівень гормону серотоніну, який в свою чергу покращує пам’ять і збільшує працездатність організму.

Кращий час для денного сну — інтервал між 13:00 і 15:00 годинами. Якщо у цей проміжок часу немає можливості прилягти, то можна подрімати хоч би 15-20 хвилин в будь-яке інший зручний час.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!