Київ

Спецкомісія перевірила відбудову ЖК «Ірпінські липки»

633 0
Представники місцевої влади домовляються із забудовником
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Представники спецкомісії побували у житловому комплексі "Ірпінські липки". Вдалося домовитися з підрядником щодо деяких аспектів відбудови. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, була організована зустріч представників міської ради, мешканців ЖК "Ірпінські липки" з підрядником і проєктантом. Сторони домовилися, що підрядник через соцмережі надаватиме жителям будинку сертифікати на будматеріали.

Також підрядна організація має встановити відеокамери на об'єкті капремонту, бо мешканці квартир поскаржились на випадки мародерства.

Власники деяких квартир, що зазнали менших руйнувань від російських обстрілів, хочуть зберегти попереднє оздоблення своїх помешкань. Вони можуть написати письмову відмову від ремонту за державний кошт. Як зауважив Олександр Маркушин, дозволить заощадити частину грошей.

У подальшому мешканці ЖК "Ірпінські липки" створять ініціативну групу для співпраці з підрядником і вирішення спірних питань.

В Ірпені капремонт житлового комплексу "Ірпінські липки" стартував у жовтні цього року. Відновлення проводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. На ремонт об'єкта передбачили 605 мільйонів гривень.

Нагадаємо,у тендері на відбудову ЖК "Ірпінські липки" змагалися компанії з пропозиціями у 430 та 605 млн грн, проте перемогла дорожча від харківської «Навітехсервіс».

Як з’ясувало розслідування Bihus.Info керівницею і основною співвласницею компанії  «Навітехсервіс» є Марина Ткаченко. Для Ткаченко цей бізнес не є профільним. Жінка займається організацією івентів, продовжуючи приймати замовлення і зараз.

Подальше дослідження зв’язків Ткаченко показало, що її сестра Поліна є дружиною колишнього заступника Віталія Кличка і ексочільника Держаудитслужби Геннадія Пліса. Матір же Ткаченко керує агропідприємством, співвласником якого є тесть так званого «смотрящого за Києвом від Офісу президента» Дениса Комарницького. 

Денис Комарницький – ексдепутат Київради і соратник Леоніда Черновецького. Він мав давні інтереси в будівельному і комунальному ринках Києва. У 2020-му журналісти Bihus.Info отримали архів з документами, у яких детально описана схема роботи десятків компаній і людей, пов’язаних з Комарницьким. Київські комунальники віддавали їм мільярди гривень на ремонтні і будівельні роботи, які вказані компанії найчастіше самі не виконували, граючи ролі звичайних “прокладок” і “акумулюючи” кошти. Найвідомішим об’єктом, пов’язаним з Комарницьким, є Подільсько-Воскресенський міст – довгобуд, який вже “витягнув” з київського бюджету мільярди гривень, але досі так і не відкритий.

Ткаченко коментувати свою діяльність в будівельній компанії відмовилася. Сама ж фірма у серпні цього року вже розпочала відновлення будинку, там нині триває демонтаж пошкоджених конструкцій.

Київська ОВА звернулася до прокуратури, аби перевірити можливе порушення законодавства під час тендерних процедур та відбудови ЖК "Ірпінські Липки". 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!