Україна

США дозволили Україні використовувати свою зброю проти сил рф вздовж усього кордону

540 0
Раніше Україні дали дозвіл на ураження лише тих російських сил, які розташовувались на прикордонні з Харковом.
Фото: BBC

Фото: BBC

США дозволили Україні використовувати американську зброю для ураження військових сил рф вздовж усього кордону, а не лише біля Харківщини. Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван PBS News.

За словами радника президента США, угода щодо використання зброї поширюється на усі території, де російські сили перетинають українсько-російський кордон, щоб спробувати захопити додаткову українську територію. 

«Справа не в географії. Справа у здоровому глузді. Якщо росія нападає або збирається напасти зі своєї території на Україну, є сенс лише в тому, щоб дозволити Україні дати відсіч силам, які б'ють по ній з-за кордону»зазначив Салліван.

Також високопосадовець вказав, що така ж політика буде застосована, якщо війська рф перейдуть на Суми, про що нещодавно заявлала росія. 

Читайте також: США під час Саміту миру оголосили про виділення понад $1,5 для України

Нагадаємо, що нещодавно адміністрація Джо Байдена зняла багаторічну заборону на використання українською бригадою «Азов» американської зброї.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!